Teva Pharmaceuticals a Tillotts Pharma se připojily k Transparentní spolupráci

24. 3. 2015 8:36
přidejte názor
Autor: Redakce

Iniciativu Evropské federace farmaceutického průmyslu a asociací (EFPIA) s názvem Transparentní spolupráce podpořily společnosti Teva Pharmaceuticals a Tillotts Pharma. V současnosti tak projektu vyjádřilo svou podporu již 37 farmaceutických společností působících na českém trhu.




Pro členy Asociace inovativního farmaceutického průmyslu (AIFP) je iniciativa závazná. „Přistoupení společností, které nejsou členy AIFP, je pro nás důkazem, že projekt představuje smysluplnou snahu farmaceutického průmyslu, která přinese zásadní změnu ve vztahu farmaceutického průmyslu a zdravotnického odborníka,“ uvedl výkonný ředitel AIFP Mgr. Jakub Dvořáček.
Hlavním cílem celoevropské iniciativy Transparentní spolupráce je objasnit rozsah a podstatu spolupráce mezi zdravotnickými odborníky, zařízeními a farmaceutickými společnostmi a současně ozřejmit výši souvisejících plateb. K iniciativě se již připojilo všech 30 členských společností AIFP v České republice a 7 nečlenských společností. Mezi ně patří také izraelská společnost Teva Pharmaceuticals, která je největším světovým výrobcem generických léčiv a na českém trhu působí od roku 1997. Druhou společností, jež k iniciativě nově přistoupila, je švýcarská Tillotts Pharma, která se specializuje především na vývoj, výzkum a licencování inovativních farmaceutických produktů zaměřených na nemoci trávicího traktu. „Zájem farmaceutických firem o projekt Transparentní spolupráce je jasným signálem, který naznačuje větší otevřenost a přístupnost farmaceutického průmyslu, o které dlouhodobě v AIFP usilujeme. O to podstatnější je, že se tyto snahy dotýkají i společností, které nejsou členy asociace,“ dodává Jakub Dvořáček.

(Zdroj: AIFP)

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?