Transfuzní oddělení v Olomouci obdrželo mezinárodní certifikát kvality

7. 3. 2005 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Certifikát, který potvrzuje vysoký standard jakosti, získalo v těchto dnech Transfuzní oddělení ( TO) Fakultní nemocnice v Olomouci. Přísnou mezinárodně uznávanou normu ISO 9001: 2000 splnilo jako vůbec první pracoviště tohoto největšího zdravotnického zařízení v kraji...


OlomoucOddělení tak podle jeho primářky Dany Galuszkové zvýšilo svou prestiž a konkurenceschopnost.

“ Šlo zhruba o roční přípravu pod odborným vedením auditora. Zapojit se musel celý tým. Zavedli jsme proces neustálého zvyšování kvality práce na oddělení a nový systém s přesným určením kompetencí a zodpovědností,“ popsala Galuszková.

Udělení certifikátu je podle ní dobrým signálem pro dárce krve i pro odborné partnery.“ Garantuje určitý standard, který nabízejí podobná pracoviště v zemích Evropské unie. Důvěru klientů v naše produkty a služby vnímáme jako klíčovou,“ podotkla primářka.

Transfuzní oddělení v Olomouci zahájilo svoji činnost v dubnu 1949. “ Nyní se svou produkcí řadí k největším zařízením u nás.

Zpracovává krev ze šesti bývalých okresů a transfuzními přípravky a deriváty zásobuje více než deset nemocnic v kraji a okolí,“ uvedla mediální zástupkyně FNO Hana Matulová.

Na oddělení podle ní pracuje 65 zaměstnanců, denně mohou přijmout až 150 dárců krve.

V minulém roce pracoviště vyrobilo více než 24 tisíc transfuzních jednotek koncentrátů červených krvinek, přes 8,5 tisíce litrů plazmy a více než 2 tisíce transfuzních jednotek krevních destiček.

Olomoucký den

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?