Třetí ročník dvoudenní konference pro nelékařské zdravotníky

13. 8. 2015 8:27
přidejte názor
Autor: Redakce
Hlavní agenturní zaměstnavatel v oblasti zdravotnictví v České republice Společnost MEDNET, uspořádá ve dnech 10. a 11. září již třetí ročník multioborové konference pro nelékařské zdravotnické pracovníky. Bude se mimo jiné zabývat problematikou zdravotnického asistenta v praxi.


První den konference naváže svými multioborovými tématy na předešlý ročník. Druhý den bude zasvěcený bloku přednášek na téma Zdravotnický asistent, po němž je na programu workshop a panelová diskuze. K ní bude přizvána řada odborníků z oboru zdravotnictví. Akci zaštítila 3. lékařská fakulta Univerzity Karlovy a také Česká asociace sester. Účast na konferenci tedy bude ohodnocena kredity do celoživotního vzdělávání.

První den konání čeká posluchače blok multioborových témat z oboru ošetřovatelství, s nimiž vystoupí odborníci z různých zdravotnických zařízení i další specialisté. Zazní například témata Zdravotní péče v Saúdské Arábii, Medical tourism – multikulturní péče, Kvalita a bezpečí v intenzivní péči, Nové trendy v hygieně a dezinfekci, Cesta k efektivní ošetřovatelské dokumentaci či Škola chůze a rehabilitace pacienta po amputaci. Konferenci navštíví také zástupci společnosti Genny Mobility, kteří předvedou segway pro handicapované. „Jednotliví přednášející jsou zkušenými odborníky ve své oblasti. Věříme, že konference bude pro návštěvníky přínosem a získané informace jim umožní zvýšit kvalitu a rozsah služeb, které poskytují pacientům,“ uvedla jednatelka pořádající společnosti MEDNET Mgr. Zuzana Kolbasová, MBA.

Druhý den je na programu manažerský blok zasvěcený tématu Zdravotnický asistent v praxi. Blok bude sestávat ze 4 hlavních okruhů: zdravotnický asistent jako člen ošetřovatelského týmu, odpovědnost zdravotnického asistenta v případě nežádoucích událostí, kompetence zdravotnického asistenta, zdravotnický asistent v praxi. V rámci tohoto bloku vystoupí: Mgr. Zdeňka Mikšová, PhD. (FZV UP Olomouc, Ústav ošetřovatelství), Mgr. Adéla Gajdová (Advokátní kancelář Urbášek & Partners), PhDr. Marie Zvoníčková (Univerzita Karlova, Spojená akreditační komise), David Svoboda (zdravotnický asistent, Rehabilitační klinika Malvazinky).

Po přednáškách bude následovat panelová diskuze, jíž se kromě posluchačů samotných účastní přední odborníci z oboru zdravotnictví: Mgr. Zdeňka Mikšová, PhD., PhDr. Marie Zvoníčková a PhDr. Hana Svobodová (Ústav ošetřovatelství, 3. LF UK), Ing. Vladimír Drvota (ředitel sekce zdravotnictví Unie zaměstnavatelských svazů ČR), zástupce ministerstva zdravotnictví (z pracovní skupiny pro novelu vzdělávání zdravotníků) a dále manažeři ošetřovatelské péče ze zdravotnických zařízení napříč Českou republikou.

Účastníci obou dnů konference získají od České asociace sester osm kreditů. Konference proběhne v pražském hotelu Clarion Congress Hotel, podrobný program akce naleznete na webové stránce www.vamed-mednet.cz.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?