Tři organizace jdou čekat na ministerstvo, dokud je Heger nepřijme

25. 4. 2012 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Členové rady postižených, zdravotnických odborů a svazu pacientů se dnes v 15:00 chystají na ministerstvo zdravotnictví, kde si chtějí počkat na ministra Leoše Hegera (TOP 09). Stěžují si na to, že s nimi nekomunikuje. Ve vstupní hale úřadu chtějí zůstat, dokud je nepřijme. Heger byl do úterka v cizině.


Jeho mluvčí Vlastimil Sršeň uvedl, že se ministrův program ještě mění. Není tedy jasné, zda se s účastníky akce bude moci sejít. Mluvčí podotkl, že se budova úřadu zavírá ve 20:00.

Národní rada osob se zdravotním postižením, zdravotnické odbory a svaz pacientů nazvaly svůj happening Pane ministře, mluvte s námi. Zúčastnit by se ho mohlo asi pět desítek lidí. Jejich delegace by s Hegerem chtěla mluvit o dostupnosti péče či o personálním zajištění zdravotnických pracovišť.

Hegerův mluvčí řekl, že se s představiteli organizací, které dnešní akci pořádají, ministr či jeho náměstci potkávají pravidelně na tripartitě či při separátních jednáních.

Rada postižených, zdravotnické odbory a svaz pacientů demonstrovaly před ministerstvem naposledy koncem března. Protestovaly proti stanovení doby dojezdu k lékařům a čekacím lhůtám na vyšetření a operace. Napsaly tehdy ministrovi dopis a žádaly o jednání.

Za Hegera, který byl pracovně v USA, list převzal jeho náměstek. Zástupci trojice organizací tvrdí, že ani po „řadě telefonátů“ s ministrovým sekretariátem se schůzku nepodařilo domluvit.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?