Třinecká nemocnice má modernizované operační sály

24. 6. 2015 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajská nemocnice v Třinci na Frýdecko-Místecku otevřela renovované operační sály. Modernizace a přestavba čtyř sálů s potřebným vybavením stála téměř 78 milionů korun. Nemocnice rekonstrukci hradila z vlastních prostředků, podala však žádost o evropskou dotaci, která by jí mohla pomoci pokrýt většinu nákladů, řekla ČTK mluvčí nemocnice Jolana Filipová.


Přestavba operačních sálů a jejich zázemí trvala zhruba půl roku. Sály se nemocnice rozhodla přestavět i proto, že měly nevhodné dispoziční řešení. „Charakter poskytované péče operačních sálů už neodpovídal současným potřebám, a to především z hygienického hlediska, zastaralého vybavení a nevyhovujícího dispozičního řešení, které neumožňovalo zkvalitnění poskytovaných služeb,“ uvedl ředitel nemocnice Tomáš Stejskal.

Při rekonstrukci byly sály upraveny a ke čtyřem sálům přibyly i dva dospávací pokoje se šesti lůžky, na kterých stráví pacienti první dvě hodiny po operaci, a po celou dobu budou pod dohledem personálu i techniky. Vznikly také oddělené přípravny pacientů před operačními sály.

„Vzniklo tak moderní zdravotnické pracoviště s odpovídajícím zázemím a vybavením, které poskytne kvalitní lékařskou péči, zvýšení standardu operací a zajistí bezpečnost pacienta na úrovni odpovídající současným normám,“ řekl náměstek hejtmana Jiří Martinek (ČSSD).

Při renovaci dělníci opravili všechny stavební konstrukce a příčky, stěny nově omítli a obložili a kompletně vyměnili rozvody. Nová je i vzduchotechnika. Sály byly rovněž vybaveny novou zdravotnickou technikou.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?