Třinecká nemocnice rozšířila počet parkovacích míst

17. 1. 2017 8:19
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajská nemocnice v Třinci na Frýdecko-Místecku vybudovala před bočním vjezdem u autobusové zastávky nové záchytné parkoviště a zvýšila rovněž počet parkovacích stání v areálu nemocnice.


Rekonstruován byl rovněž vjezd do areálu nemocnice a hlavní komunikace, řekla mluvčí nemocnice Jolana Filipová. Za parkování v areálu nemocnice ale návštěvníci od února budou muset zaplatit. „Počet parkovacích míst v areálu nemocnice i před ním už nedostačoval. Nemocnice proto před bočním vjezdem vybudovala záchytné parkoviště s 28 standardními místy a dvěma místy pro tělesně postižené. Další místa přibyla uvnitř nemocničního areálu, celkem je nyní k dispozici 51 nových standardních parkovacích míst a čtyři místa pro tělesně postižené,“ řekl provozně-technický náměstek Josef Cieslar.

Nemocnice ale podobně jako další zdravotnická zařízení od února parkování uvnitř areálu zpoplatní. „Množství automobilů vjíždějících do areálu za poslední léta narostlo a provoz zesílil nad únosnou míru. Situace se ještě zhoršila, když motoristé ze sídliště Sosna začali zneužívat parkovací plochy v areálu nemocnice pro odstavení svých vozidel,“ uvedl Cieslar.

Prvních 30 minut parkování bude zdarma, po překročení tohoto limitu musí řidič zaplatit parkovné, a to 30 korun za každou započatou hodinu. Parkoviště nad cestou a nově vybudované parkoviště vedle bočního vjezdu do nemocnice je nadále k dispozici zdarma. „Automatické parkovací pokladny jsou umístěny na příjmovém oddělení nemocnice, před pavilonem psychiatrie a v pavilonu vodoléčby. Pokladny přijímají bankovky i mince, lze platit také platební kartou,“ uvedla Filipová. V nemocnici a jejím okolí je tak nyní k dispozici celkem 380 parkovacích míst, 230 je přímo v areálu nemocnice, dalších 150 v blízkosti.

Úpravy začaly v nemocnici loni v září. Celkové náklady na rekonstrukci byly 12,3 milionu korun. Nemocnice Třinec zaplatila z vlastního rozpočtu 8,3 milionu, zbývající čtyři miliony korun budou uhrazeny z prostředků zřizovatele nemocnice, kterým je Moravskoslezský kraj.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?