Trump slíbil řešení drogové epidemie, nové kroky ale neoznámil

10. 8. 2017 7:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Spojené státy nemají jinou možnost, než porazit drogovou epidemii. Na konferenci věnované zneužívání návykových látek to v Bridgewateru ve státě New Jersey prohlásil prezident USA Donald Trump.


Neoznámil ale žádnou novou kampaň své vlády v boji proti hrozivé epidemii, která podle agentury Reuters v USA denně zabíjí stovku Američanů. „Je to problém, na jaký jsme dosud nenarazili,“ řekl Trump novinářům v letovisku, kde vlastní golfový klub. „Budeme ale s touto smrtící epidemií bojovat a Spojené státy zvítězí. Nemáme jinou možnost,“ dodal.

Trump původně ohlásil „velkou tiskovou konferenci“, ale místo toho nabídl novinářům jen pár poznámek. Drogové problematice se v Bridgewateru mají později věnovat jeho poradci. Komise ke zkoumání problematiky narkotik, kterou prezident založil, minulý týden Trumpa vyzvala, aby v souvislosti s drogovou epidemií vyhlásil v zemi stav nouze. Komisi vede guvernér New Jersey Chris Christie.

Podle amerických statistik připravily v roce 2015 drogy o život 33.000 Američanů. V loňském roce počet obětí dál rostl, i když přesné údaje zatím nejsou. Každé tři týdny podle Christieho komise umírá na následky narkotik stejné množství lidí, jaké připravil o život teroristický útok na New York v roce 2001.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?