Tržby internetové lékárny Lékárna.cz stouply o víc než pětinu

21. 2. 2017 8:22
přidejte názor
Autor: Redakce
Tržby české internetové lékárny Lékárna.cz loni meziročně vzrostly o 22,7 procenta na 503,2 milionu korun.


O tržbách informovala společnost Pears Health Cyber, která web provozuje. Hospodářský výsledek společnost neoznámila. Uvedla, že na českém trhu internetových lékáren má Lékárna.cz asi třetinový podíl. „Dlouhodobě meziročně rosteme zhruba o 20 procent, stejné cíle jsme si stanovili i pro letošní rok,“ uvedl majitel Pears Health Cyber Vladimír Finsterle. Firma odhaduje, že celý lékárenský trh roste na internetu zhruba o polovinu rychleji než jiné segmenty on-line prodeje.

Téměř polovinu tržeb Lékarna.cz tvořily volně prodejné léky a doplňky stravy. Další třetinu přinesly kosmetické výrobky, o zbytek se postarala drogerie, veterinární přípravky a jiné produkty. Celkem firma loni evidovala půl milionu objednávek na 3,22 milionu kusů zboží.

Na českém trhu působí podle údajů Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) přes 2500 lékáren. Celkově každoročně lékárny za léčiva a zdravotnické prostředky utrží přes 70 miliard korun. Tržby internetových lékáren tvoří podle odhadů 1,5 až dvě miliardy korun ročně a významně rostou. Lékárna.cz vznikla v roce 1999 jako portál s informacemi o lécích, zdraví a nemocech. První český internetový obchod s léky spustila v roce 2003.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?