Turbo poradce Bidlo

20. 4. 2015 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Do pražské Nemocnice Na Homolce se vrátily manažerské moresy z dob stíhaného exředitele Vladimíra Dbalého. Po svém nástupu šéf Ivan Oliva podepsal hned několik smluv s externisty, kteří suplují práci zaměstnanců nemocnice. Asi nejkřiklavější je případ konzultanta Karla Bidla.


Tomu Oliva loni 26. listopadu zadal zakázku na několik odborných, ale vzájemně nesouvisejících úkolů. Hned na druhý den nemocnice zakázku za 40 tisíc korun, která měla být vytvořena dle smlouvy za osm dní, akceptovala a výplatu schválila.

Identický scénář se odehrál u další zakázky, objednána byla 26. listopadu a měla trvat 20 dní. Jenže poradce Bidlo šel zřejmě hned druhý den kolem nemocnice a donesl i další splněnou zakázku, tentokrát za 71 tisíc korun. Opět byla akceptována a Oliva nechal peníze poslat na Bidlův účet.

Bidlo nemocnici radil s výběrovými řízeními, IT, robotickou chirurgií, ekonomií provozu, s obchodními a zdravotnickými činnostmi, s novými prostorami, které byly zastřešeny. Bidlo je ale i specialista přes procesy v autoprovozu, optimalizaci služebních aut, analytik na vykazování jízd a optimalizaci vnitřních procesů.

Smlouvu s Bidlem ředitel nemocnice Ivan Oliva neposkytl a k informacím týdeníku Euro se nevyjádřil. Na páteční tiskové konferenci pouze řekl, že se stal terčem diskreditační kampaně.

„Od prvního okamžiku nástupu nového vedení se začaly objevovat signály, že ti, kteří měli zájem na zachování stávajícího nestandardního modelu řízení, vyvinou maximální možné úsilí, aby zabránili ozdravným změnám, které by ohrozily jejich vliv a ekonomické zájmy,“ prohlásil Oliva.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?