Turnovské nemocnici fúze prospěla

20. 2. 2015 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Panochově nemocnici v Turnově fúze s Krajskou nemocnicí v Liberci prospěla. Zástupci KNL spolu se zástupci Města Turnov zhodnotili na tiskové konferenci ve čtvrtek výsledky po roce od fúze obou nemocnic.


Nového provozního manažera má od února Panochova nemocnice Turnov. Stal se jím na základě výběrového řízení Mgr. Otakar Špetlík, který se ujal technické a provozní správy nemocnice. Společně se členem představenstva a lékařským náměstkem Krajské nemocnice Liberec MUDr. Martinem Hrubým tak společně vytvořili tým, jenž vede menší z nemocnic v rámci KNL.

„Panochova nemocnice Turnov si vede velmi dobře. Po fúzi od 1. 1. 2014 se díky mnoha synergickým efektům především v technické a obslužné oblasti a vzájemné koordinaci zdravotní péče mezi libereckou a turnovskou nemocnicí podařilo vloni dosáhnout i v turnovské nemocnici ziskového hospodaření,“ řekl generální ředitel a předseda představenstva Krajské nemocnice Liberec MUDr. Luděk Nečesaný, MBA.

Zisk Panochovy nemocnice Turnov dosáhl v roce 2014 3 milionů korun, zatímco v roce 2013 skončilo hospodaření nemocnice se ztrátou 27 milionů korun. Výrazné zlepšení hospodaření se projevilo v mnoha synergických efektech od konsolidace technických provozů až po koordinaci medicínských a ošetřovatelských procesů. To se projevilo například v objemu hospitalizovaných pacientů, jejichž počet se v roce 2014 zvýšil meziročně o 7 procent, přičemž nejvíce pacientů přibylo na ortopedickém a interní oddělení.

Panochova nemocnice Turnov je také pacienty nejenom z České republiky ale i ze zahraničí vyhledávaná pro bariatrické operace, kterých se v turnovské nemocnici ročně provádí několik stovek. Do turnovské nemocnice v roce 2014 přicházelo také daleko více ambulantních pacientů, kteří přicházeli především na chirurgické oddělení, radiologické oddělení a zájem vzrostl i o vyšetření v laboratořích.

Pozitivní vliv fúze liberecké a turnovské nemocnice pocítili také zaměstnanci, kteří na konci roku 2014 obdrželi plošné odměny. Zároveň s tím se zvýšily i jejich mzdy.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?