Úkolem nové ředitelky nemocnice v Žatci je zlepšit hospodaření

15. 6. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Úkolem nové ředitelky nemocnice v Žatci Zdeňky Hauswirthové bude i zlepšit činnost zdravotního zařízení z hlediska ekonomiky. V posledních letech končilo hospodaření nemocnice vždy dluhem kolem šesti až sedmi milionů korun. Schodek se vyrovnával z rozpočtu města...


Žatec -

„Schodek částečně vyrovnával rozpočet města, částečně se umazával i třeba tím, že město vždy odpouštělo nemocnici nájemné, které mu má platit za budovy,“ uvedl Jaroslav Hladký, předseda správní rady obecně prospěšné společnosti Nemocnice Žatec.

Nemocnice je od roku 1997 zařízením města, které ji převzalo od státu jako zřizovatel, protože ministerstvo tehdy uvažovalo o zrušení akutních lůžek.

Ke spravování nemocnice založilo zastupitelstvo města obecně prospěšnou společnost, v jejíchž statutárních orgánech mají své zástupce zastupitelé i zdravotníci. Členy správní i dozorčí rady nemocnice volí zastupitelstvo města.

SOUVISEJICÍ ODKAZY:
Nemocnice Žatec

„Hospodaření chceme posunout směrem k vyrovnanějšímu rozpočtu, aby schodky byly minimální,“ upřesnil J. Hladký.

Činnost městské nemocnice probíhá rámcově tak, že společnost Nemocnice Žatec zajišťuje prostředky na provoz, mzdové náklady a podobně ze zdravotnické činnosti a město investuje vysoké částky například do oprav budov v areálu.

Správní rada nemocnice tento týden odvolala z funkce ředitele Karla Malého a na jeho místo jmenovala Zdeňku Hauswirthovou, která je zároveň primářkou nové multioborové jednotky intenzívní péče.

Deník Litoměřicka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?