Unie pacientů ocenila lékaře roku i nadaci Dobrý anděl

29. 4. 2016 8:18
přidejte názor
Autor: Redakce
Ocenění za celoživotní přínos medicíně v oboru nefrologie udělila Unie pacientů přednostovi kliniky nefrologie 1. lékařské fakulty UK a Všeobecné fakultní nemocnice Vladimíru Tesařovi. Zvláštní ocenění obdržela nadace Dobrý anděl.


Výsledky poskytla ČTK Unie pacientů, která hlasování v letošním roce pořádala již poosmé. Vítěze vyhlašuje tradičně na slavnostním setkání v kině Atlas.

V kategorii praktičtí lékaři, lékaři pro děti a dorost a rodinní lékaři poslali pacienti nejvíc hlasů praktickému lékaři pro dospělé Miroslavu Michkovi z Polikliniky Kaplice. V kategorii Lékaři nemocnic, lékaři léčebných ústavů a lékaři v lůžkových odděleních zvítězil primář gynekologicko-porodnického oddělení Krajské nemocnice Liberec Pavel Černý. Vítězem kategorie lékaři odborných ambulancí se stal chirurg Jiří Holubář z Polikliniky Plaňanská v Praze 10.

V odborné části ankety byla oceněna a Hippokratovu cenu za čin lidskosti získala vedoucí lékařka a spoluzakladatelka Centra komplexní péče pro děti s perinatální zátěží 1. lékařské fakulty UK a Všeobecné fakultní nemocnice Daniela Marková. Jeseniovu cenu za největší přínos pro pokrok v medicíně obdržel gastroenterolog z centra péče o zažívací trakt Vítkovické nemocnice a.s. Ostrava Přemysl Falt.

Zvláštní ocenění získala nadace Dobrý anděl za systém, v němž mohou desetitisíce dárců, Dobrých andělů, přispívat i relativně malými měsíčními částkami na dlouhodobou léčbu závažných onemocnění a na další výdaje s léčbou spojené. Veškeré provozní náklady nadace jsou hrazeny ze soukromých financí zakladatelů nadace a dalších filantropů.

Unie pacientů je občanské sdružení. Má zhruba 17.000 členů, v anketě mohou hlasovat i její nečlenové. Celkem letos hlasovalo přes 65.000 lidí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?