ÚOHS se bude muset znovu zabývat tendrem brněnské nemocnice

17. 2. 2012 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se bude znovu zabývat tendrem brněnské Nemocnice Milosrdných bratří z roku 2010 na úklid. Případ mu vrátil Krajský soud v Brně.


Podle soudu v tendru byly chyby, řekl ČTK soudce Petr Šebek.

Antimonopolní úřad se zakázkou zabýval loni a předloni. Nejdříve dospěl k závěru, že nemocnice porušila zákon o veřejných zakázkách, když neurčitě a netransparentně stanovila jedno z dílčích hodnotících kritérií týkající se hodinové sazby za mimořádný úklid.

Úřad proto nejdříve zadávací řízení zrušil. Jeho předseda Petr Rafaj pak po odvolání vítěze tendru, společnosti Olman dospěl k opačnému závěru a přezkum případu zastavil.

Šebek dnes ČTK řekl, že rozhodnutí ÚOHS bylo zrušeno pro nesrozumitelnost. „Výrok rozhodnutí o zastavení řízení neodpovídal jeho odůvodnění,“ uvedl Šebek.

Podle něj v tendru byly chyby, které v prvním rozhodnutí našel i ÚOHS, když konstatoval že jedno z hodnotících kritérií nebylo stanovené dostatečně konkrétně.

„Nebylo zřejmé, zda do tohoto kritéria má být zahrnuta též cena vybavení a čisticích prostředků na mimořádný úklid či nikoli,“ uvedl Šebek. ÚOHS podle něj musí vyjasnit i některé další otázky týkající se zakázky na úklid.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?