ÚOHS se bude znovu zabývat tendrem na komunikační infrastrukturu

11. 6. 2014 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) bude muset znovu zkoumat tendr z roku 2009 na jednotnou komunikační infrastrukturu zdravotnických zařízení Středočeského kraje. Neuspěl s kasační stížností k Nejvyššímu správnímu soudu (NSS). ČTK to zjistila z webu NSS.


ÚOHS původně v poslední fázi zakázky žádné chyby nenašel. Nelíbilo se to společnosti GTS Czech, která byla ze soutěže vyloučena. Firmě dal loni v červnu za pravdu Krajský soud v Brně. Jeho závěry nyní potvrdil i NSS.

Předmětem sporu bylo neuvedení sankční pokuty za nesplnění maximální doby zřízení služeb ze strany GTS Czech v její nabídce. Podle ÚOHS to byla chyba. Krajský soud ale dospěl k závěru, že zadávací dokumentace připouštěla různé výklady, což ale nemůže být přičítáno na vrub zájemců o zakázku. Podle soudu závěr, že byla firma vyloučena z tendru důvodně, nesedí.

Případ se nyní vrátí na ÚOHS, který je verdikty soudů vázán. Příspěvkové organizaci Krajská nemocnice Středočeského kraje, která zakázku za 40 milionů korun zadávala, může uložit pokutu.

Příspěvková organizace kraje měla s tendrem na jednotnou komunikační infrastrukturu svých zdravotnických zařízení problémy už v minulosti. Původně ho chtěla zrušit, což před čtyřmi lety ÚOHS zamítl. Antimonopolní úřad se pak ještě zabýval pokračováním tendru.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?