ÚOHS se bude znovu zabývat tendrem na opravy sanitek

20. 2. 2013 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se bude znovu zabývat tendrem Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje na opravy sanitek. Případ mu vrátil k posouzení Krajský soud v Brně.


ČTK to zjistila z webu ÚOHS. Úřad původně zakázku svým rozhodnutím ze srpna 2011 zrušil.

Soud výrok ÚOHS zrušil z procesních důvodů. Musí se vyjasnit otázka, zda podání na základě kterého ÚOHS začal případ prověřovat, bylo na úřad doručeno včas nebo nikoli. Teprve poté bude podle soudu možné zjistit, zda byl ÚOHS vůbec oprávněný správní řízení vést a rozhodnout.

ÚOHS dosud tvrdil, že zadavatel nevymezil část zakázky dostatečně jasně. Výsledkem údajně bylo to, že nabídky, které obdržel, nebyly vzájemně porovnatelné.

Podle úřadu ze zadávací dokumentace konkrétně například nevyplývalo, jakým způsobem měli zájemci postupovat při určení vzdálenosti od místa svého servisu ke všem výjezdovým stanovištím zadavatele. Při koncipování nabídek uchazeči o zakázku postupovali rozdílně. Jeden uváděl vzdálenost od nejbližšího servisu, který měl k dispozici, jiný vzdálenost od autorizovaného servisu, i když měl i jiné servisy.

Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje začala firmu na opravu svých vozidel hledat v dubnu 2010 poté, co zrušila předchozí otevřené řízení.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?