ÚOHS zrušil tendr pražské Thomayerovy nemocnice na úklid a odpady

3. 5. 2012 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil tendr pražské Thomayerovy nemocnice na úklid a odvoz a likvidaci odpadů. V zakázce s předpokládanou hodnotou 122 milionů korun našel několik chyb. Rozhodnutí je pravomocné, nemocnice se proti němu neodvolala, zjistila ČTK z webu ÚOHS.


Rozhodnutí je pravomocné, nemocnice se proti němu neodvolala, zjistila ČTK z webu ÚOHS. Nemocnice už podle mluvčí vypsala nový tendr, ve kterém zohlednila připomínky úřadu.

Antimonopolnímu úřadu vadilo to, že firmy, které se o tendr zajímaly, mohly mít pouze jednoho subdodavatele. Podle ÚOHS byla tato podmínka omezující a mohla „zapříčinit skrytou diskriminaci, kdy budou nedovoleně upřednostněni větší dodavatelé, což povede k poškozování hospodářské soutěže a konkurenčního prostředí mezi dodavateli“.

„My jsme se neodvolávali, protože by se to zbytečně táhlo. V tendru bychom museli napravovat nedostatky, na které nás úřad upozornil. Takže jsme ho raději zrušili a podle doporučení vypsali nový,“ řekla ČTK mluvčí nemocnice Martina Štanclová.

ÚOHS vadily i některé další podmínky tendru. Zaměstnanci firem, kteří měli v nemocnici pracovat, museli mít komplexní zdravotní prohlídku nebo platný zdravotní průkaz.

Nemocnice zakázku vypsala loni v září. Předpokládaná hodnota zakázky tvoří cenu prací za čtyři roky. Vedle zrušení tendru musí nemocnice zaplatit náklady řízení ve výši 30.000 korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?