ÚPMD otevřel Centrum vývojové péče

4. 1. 2016 10:23
přidejte názor
Autor: Redakce

Koncem listopadu bylo v pražském Ústavu pro matku a dítě (ÚPMD) slavnostně otevřeno Centrum vývojové péče ÚPMD Podolí, které bylo vybudováno s pomocí dotace z Operačního programu Praha – Konkurenceschopnost.




Základním cílem centra je zlepšení celkové prognózy perinatálně ohrožených novorozenců, zlepšení podmínek pro optimální psychomotorický vývoj (interakce matka-dítě) a zlepšení dlouhodobé následné péče. U novorozenců s vysokým rizikem vývojového postižení v oblasti motorické, mentální a senzorické jsou zahájena terapeutická opatření, kdykoli jsou nutná. Jedná se o zdravotní problémy natolik specifické, že je funkce Centra vývojové péče na neonatologickém oddělení nezastupitelná. Nově bylo představeno také oddělení plastické a estetické chirurgie ÚPMD Podolí, které ve svém programu Mommy Makeover nabízí široké spektrum estetických chirurgických výkonů. Základním principem programu je plné přizpůsobení se individuálním potřebám každé ženy tak, aby se její vzhled co nejvíce přiblížil stavu před těhotenstvím.
V rámci slavnostního setkání byla pokřtěna kniha z pera kolektivu lékařů pražského ÚPMD pod vedením ředitele ústavu doc. MUDr. Jaroslava Feyereisla, CSc., „Naše dítě – než se narodí… až se narodí“ (Ottovo nakladatelství). Publikace je určena všem ženám, které se připravují na těhotenství či k porodu nebo pečují o malé dítě. Novinku představil spoluautor MUDr. Petr Křepelka, Ph. D., a pokřtila ji manželka prezidenta ČR Ivana Zemanová.

Přístrojové vybavení Centra vývojové péče ÚPMD Podolí

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?