Úrazová nemocnice má od města další sdílený byt pro sestry

19. 6. 2019 7:53
přidejte názor
Autor: Redakce
Úrazová nemocnice v Brně dostala od města další byt se zvýhodněným nájemným pro sdílené bydlení sester. V tiskové zprávě to uvedla Radka Loukotová z tiskového oddělení magistrátu. Byt je čtyřpokojový, v každém pokoji by měla bydlet jedna sestra. Cena je necelých 60 korun za metr čtvereční. V jiných bytech jsou o desítky korun vyšší. Sdílené bydlení sester má nemocnicím pomoct řešit nedostatek personálu.


Brno má zhruba desítku sdílených bytů pro sestry, pronajímají si je různé nemocnice. Úrazová nemocnice má nyní k dispozici třetí byt. "Ve všech třech případech jsou to velkometrážní čtyřpokojové byty v centru města, které se obtížně obsazují standardními zájemci o obecní byty," uvedl náměstek primátorky Oliver Pospíšil (ČSSD).

Město byty nejprve rekonstruuje a teprve poté nabízí nemocnicím k pronájmu. Samotná nemocnice pak uzavírá se svými zaměstnanci podnájemní smlouvy. Nyní Úrazové nemocnici slouží jeden byt v Masarykově ulici a druhý v České, třetí přibyl opět v Masarykově ulici. Nemocnice mohou sdílené bydlení nabídnout jen nelékařskému zdravotnickému personálu, což jsou kromě sester také například laboranti nebo fyzioterapeuti. Další byty jsou v ulicích Beethovenova nebo Čápkova, užívají je také Nemocnice Milosrdných bratří nebo Fakultní nemocnice Brno.

Sdílené bydlení město využívá nejen pro zdravotní sestry, ale také pro seniory. Nedávno otevřelo v Zámečnické ulici už druhý sdílený byt pro seniory. Lidé tak platí za bydlení méně a nemusí být sami.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?