Úrazová nemocnice v Brně otevřela novou jednotku traumatologie

31. 1. 2014 8:01
přidejte názor
Autor: Redakce
Úrazová nemocnice v Brně otevřela novou jednotku traumatologie za téměř 20 milionů korun. Oddělení s 26 lůžky se nachází v šestém patře v prostorách bývalých kanceláří. Přestavbou vzniklo nové moderní oddělení, které pacientům i personálu nemocnice nabídne zázemí odpovídající současným moderním trendům, řekl ředitel nemocnice Karel Doležal.


Do nově zrekonstruovaných prostor se od února přesune současná traumatologická lůžková jednotka číslo pět. „Díky nové jednotce se zlepší kvalita poskytované péče,“ prohlásil Doležal.

Náklady na přestavbu kanceláří byly skoro 20 milionů korun, celkem 19 milionů uhradilo Brno jako zřizovatel. „Úrazová nemocnice má v Brně své místo a také ve zdravotnictví Jihomoravského kraje. Hodláme do ní nadále investovat, aby byla moderní,“ řekl na slavnostním přestižení pásky brněnský primátor Roman Onderka (ČSSD).

Součástí projektu byla i částečná rekonstrukce třetího nadzemního podlaží téže budovy, zahrnovala úpravy v bývalé vyšetřovně a pracovně. V těchto prostorách vznikly dva třílůžkové a jeden jednolůžkový pokoj s vlastním sociálním zázemím. V třetím patře také vzniknou odpovídající prostory pro vytvoření Oddělení rehabilitace a poúrazových stavů s kapacitou 30 lůžek. „Úspěšně dokončená akce řeší restrukturalizaci lůžkového fondu a vytvoření potřebné kapacity pro provádění následné rehabilitační péče. Nemocnice vytvořila podmínky pro zajištění dohodnuté péče podle smluvních ujednání se zdravotními pojišťovnami,“ dodal Doležal.

Po veškerých změnách bude budova na Ponávce výhradně zdravotnickým provozem. V prvním a druhém patře budou ambulance a ve třetím až sedmém jednotlivé lůžkové jednotky. Od roku 2009 stály stavební práce v Úrazové nemocnici přes 67 milionů korun.

Unknown media type: poll

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?