Úrazovka má smlouvu s VZP

8. 1. 2010 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Brněnská úrazová nemocnice má důvod k radosti. Nedávno totiž získala novou rámcovou smlouvu s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou. Oproti loňsku, kdy ji podepisovala vždy jen na půl roku, platí tato dohoda až do konce roku 2012.


Tříletá smlouva je pro úrazovku potěšující zpráva. „Je to dobrý pocit, znamená to pro nás jakési zklidnění, protože Všeobecná zdravotní pojišťovna je náš klíčový partner, dělá nám pětašedesát procent výkonů a takhle máme jistotu do budoucna, že nám zaplatí lékařské zákroky, u kterých to předtím nebylo jisté,“ libuje si ředitel úrazové nemocnice Karel Doležal.

Půlročních smluvních intervalů se nemocnice dočkala kvůli tomu, že jí loni na začátku roku ministerstvo zdravotnictví odebralo statut traumacentra. „Najednou jsme byli nové zdravotnické zařízení, protože jsme přešli pod město, a nikdo nevěděl, jakým směrem se budeme ubírat. Proto byly smlouvy tak krátké. Pojišťovna si prostě nebyla jistá, co od nás může čekat, a tak postupovala opatrně,“ vysvětlil Doležal.

S ředitelem souhlasí i náměstek brněnského primátora Daniel Rychnovský. „Před rokem byla kolem úrazovky vášnivá debata, teď už se situace uklidnila. I pojišťovna teď jedná věcně. Už totiž ví, že Úrazová nemocnice Brno bude fungovat dál, bude pořád poskytovat pacientům kvalitní služby, a tak nemá důvod ji nějak bojkotovat,“ řekl Rychnovský.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?