Urologové budou operovat v novém

19. 1. 2012 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Pacientům Městské nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem začne od konce ledna sloužit opravený zákrokový sál urologie. Otevřen byl včera v poledne.


Informoval o tom mluvčí krajského úřadu Imrich Dioszegi. Díky stavebním úpravám se zvýšil komfort poskytované zdravotní péče pro pacienty i pracovní podmínky pro tamní personál.

Celkově investoval kraj do stavebních prací ve dvorské nemocnici zhruba 1,5 milionu korun. „Na urologickém sále se díky rekonstrukci zlepšily hygienické podmínky. Opravil se také vstup na oddělení následné péče. Tento objekt byl celkově zateplen a zabezpečen proti zimě a mrazu. Rampy, po kterých se přivážejí pacienti na oddělení či slouží vozíčkářům, v zimě namrzaly. Všechny tyto závady oprava odstranila,“ popsala Jana Třešňáková, radní Královéhradeckého kraje odpovědná za oblast zdravotnictví.

Dvorskou nemocnici vylepšují stavební úpravy již několik let. Letos v létě lékařům, zdravotním sestrám či sanitářům začaly sloužit nové lékařské pokoje, šatny či sociální zařízení.

Důstojné zázemí pro dvorské zdravotníky vzniklo v dosud nevyužívaných půdních prostorách nemocnice. Pacientům slouží interní, chirurgické a urologické oddělení, ARO a oddělení následné péče, v nemocnici působí pracoviště CT, ultrazvuk a rentgen.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?