Uruguay povolila jako první prodej marihuany pro rekreační užití

18. 7. 2018 15:51
přidejte názor
Autor: Redakce
Před rokem, 19. července 2017, povolila Uruguay jako první země na světě prodej marihuany pro rekreační užití v lékárnách. Umožnil to zákon z roku 2013, který definuje tři legální způsoby, jak si marihuanu obstarat: domácím pěstováním pro osobní konzumaci, v pěstitelském družstvu v rámci "marihuanového klubu" nebo koupí drogy v lékárně za státem regulovaných podmínek.


V celkem 16 lékárnách v Uruguayi si obyvatelé starší osmnácti let mohou pořídit až čtyřicet gramů marihuany měsíčně na osobu pro volnou konzumaci. První týden od zahájení legálního prodeje drogy se v této jihoamerické zemi s 3,5 miliony obyvatel k odběru marihuany nově registrovalo přes 2300 lidí.

Držení a pěstování malého množství marihuany je legální také na Jamajce, v devíti státech USA a letos v červnu se první zemí ze skupiny G7, která povoluje úplnou spotřebu a výrobu konopí, stala Kanada. Ve Španělsku je držení a užívání marihuany na veřejnosti zakázané, ale zákony nepostihují pěstování a užívání drogy pro nekomerční účely, pokud se odehrává v soukromí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?