USA: urgentní péče a služby postiženým koordinuje federální ministryně Thompsonová

13. 9. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Federální ministryně zdravotnictví a sociálních věcí T. G. Thompsonová poskytla nové informace o pokračující pomoci obětem teroristického útoku na USA... Thompsonová organizuje nejen odběry krve od dárců, ale i zabezpečení kontroly její kvality a se svými spolupracovníky se snaží předvídat všechna další možná zdravotní rizika. Zejména v oblasti Manhattanu ohrožují trosky domů, zplodiny, ale bohužel...


Federální ministryně zdravotnictví a sociálních věcí T. G. Thompsonová poskytla nové informace o pokračující pomoci obětem teroristického útoku na USA. Odbor ministerstva pro urgentní péči vyslal do New Yorku a Washingtonu 328 profesionálů pro zajištění lékařské a související péče, ale i 270 odborníků pro identifikaci mrtvých těl a zajištění jejich pohřbu. Dalších několik tisíc zdravotnických pracovníků včetně těch, kteří působí v programech Medicare a Medicaid, bylo zmobilizováno k pomoci všude tam, kde je jí třeba. V pohotovosti jsou i desetitisíce administrativních či technických pracovníků ve službách federálního ministerstva.

Thompsonová organizuje nejen odběry krve od dárců, ale i zabezpečení kontroly její kvality a se svými spolupracovníky se snaží předvídat všechna další možná zdravotní rizika. Zejména v oblasti Manhattanu ohrožují trosky domů, zplodiny, ale bohužel i rozklad mrtvých těl kvalitu vody i vzduchu. Ministerstvo upozorňuje na rizika, která se týkají zvláště dětí (v New Yorku je vysoký výskyt astmatu u dětí) a seniorů. Thompsonová rovněž zajistila pomoc ohledně zvýšené potřeby očkování proti tetanu. Pro občany v nouzi byla zřízena zvláštní „horká“ telefonická linka.

Federální ministerstvo děkuje všem, kteří dobrovolně nabídli své služby, včetně Americké lékařské společnosti či Americké asociace nemocnic. Tyto dva významné subjekty vyzvaly k pomoci nejen lékaře z celých USA, ale i farmaceutické firmy aj. Připraveni k pomoci jsou i studenti medicíny, kteří se brzy po katastrofě shromáždili před New Yorským Lékařským centrem.

(boš), Zdraví.Euro.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?