Úspěšná benefice Nadačního fondu IMPULS na roztroušenou sklerózu

27. 5. 2015 9:29
přidejte názor
Autor: Redakce

Více než 481 tisíc korun se podařilo vybrat v divadle La Fabrika při dubnové benefici taneční inscenace „Korekce“. Výtěžek putoval na registr pacientů ReMuS a medicínský výzkum.




Vysoce ceněnou taneční inscenaci „Korekce“ v podání souboru VerTeDance a hudebníků Clarinet Factory si nenechaly ujít přes dvě stovky diváků, kterých se závažná diagnóza jakkoli týká. Představení totiž pracuje s motivem nesvobody a nemožnosti pohybu, tématem blízkým právě lidem trpícím roztroušenou sklerózou. „Je to nemoc mnoha tváří, má mnohé projevy, které mohou být u každého pacienta jiné. Částečná či celková imobilita bohužel patří mezi ně,“ vysvětlila vedoucí lékařka RS centra Neurologické kliniky VFN v Praze prof. Eva Havrdová. Výtěžek z darů a dobrovolného vstupného nadační fond věnuje na financování registru ReMuS, který od roku 2013 celorepublikově monitoruje léčbu roztroušené sklerózy. „Dlouhodobý centrální monitoring je velmi důležitý, a to jak pro medicínský výzkum, tak i pro zlepšení přístupu pacientů k nejmodernější léčbě,“ uvedla profesorka Havrdová.

Ing. Ludvík Macháček, finanční ředitel Unimex Group, a. s., předal během večera finanční šek ve výši 350 000 Kč zakladatelce NF IMPULS prof. Evě Havrdové.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?