Úspěšní dodavatelé bohatnou víc než nemocnice. To musíme vyřešit, tvrdí Heger

14. 11. 2011 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Zdravotnictví má za sebou třetinu plánované reformy. Ministr Leoš Heger už ale představil své další plány. Chce například uzákonit maximální čekací doby na plánované operace. Jak své reformy hájí? A co dalšího chystá? Přečtěte si Hegerovy odpovědi z on-line rozhovoru se čtenáři serveru IHNED.cz.


Třetina rozsáhlých změn českého zdravotnictví je za ním. Ministr Leoš Heger však dál představuje veřejnosti novinky, které zakotvil do svých reformních plánů.

Třeba tento týden vyšlo najevo, že už je hotová další z klíčových částí zdravotních změn. Vůbec poprvé v historii chce Heger uzákonit maximální čekací doby na plánované operace.

Podle ministerského dokumentu, o kterém jako první informovala Česká televize, by od ledna 2013 neměl nikdo na plánovanou výměnu kyčelního kloubu čekat déle než rok. Nejvyšší možná čekací doba na operaci šedého zákalu by byla 16 týdnů a operaci křečových žil budou muset pojišťovny zajistit rovněž do 16 týdnů.

Heger přitom nevyloučil ještě další podstatné změny: třeba to, že by pacienti v budoucnu mohli začít za návštěvu u odborného lékaře platit 200 korun místo současných třiceti.

Celý on-line rozhovor s ministrem Hegerem najdete na serveru iHNED.cz nebo ZDE.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?