Úspora na pojištění vozidel nemusí být na úkor ochrany zdraví

27. 2. 2012 0:01
přidejte názor
Autor: Redakce
Uspořit se dnes snaží téměř každý. Jedním ze způsobů, jak někde najít pár tisíc ročně, je chytře si sjednat povinné ručení. Bohužel, mnoho lidí předpokládá, že úspora na povinném ručení je dosažitelná pouze skrze osekání pojistných rizik. Naopak zvýšit ochranu majetku i zdraví už nenapadne nikoho. Přitom lze tyto dvě snahy spojit a dosáhnout úspěchu.


Lidé neradi platí za pojištění. Z části kvůli tomu, že jim nikdo nevysvětlí, jak je dokáže ochránit, z části i proto, že si nepřipouštějí rizika, před kterými chrání. Pokud se jedná o sjednání nového pojištění, například životního, často se využívá technika auditu - zkušený poradce dokáže najít v hospodaření domácnosti rezervu, která je poté bez nějaké lítosti nad utracenými penězi použita na placení pojištění.

Srovnávače pojištění ale nabízejí ještě něco mnohem lepšího - na jednom pojištění, tedy povinném ručení, nám ušetří dost peněz na to, abychom si mohli bez dalších výdajů pořídit i havarijní pojištění. I velký odpůrce pojištění v takovém případě uznává, že jde o velmi lákavou nabídku. A jak víme, povinné ručení je prostě…povinné. Naproti tomu havarijní pojištění chrání nás a náš majetek - například při nehodě nám úrazové připojištění pokryje léčbu i ztrátu na platu, která nám vznikne, a dokonce i nepříjemnosti, se kterými se budeme po zbytek života potýkat (tedy denní dávky po dobu léčení a jednorázová platba za trvalé následky úrazu). Je tedy v našem zájmu ho mít sjednané.

Odkud se úspora bere

Ušetřit na povinném ručení, abychom z této úspory zaplatili i havarijní pojištění, to už musí být pořádná částka. Jak je možné jí dosáhnout? Vše spočívá v tom, jak srovnávače pojištění fungují - jedná se o společnosti, které své produkty nabízejí zásadně po internetu. Tím se společnostem daří držet náklady na minimu, což se nutně projevuje i v ceně, která je hlavní konkurenční zbraní srovnávačů. Taky aby ne, když povinné ručení i havarijní pojištění se u levnějších z nich, třeba u ePojisteni.cz, dá každé pořídit už za cenu kolem 1 000 Kč ročně.

ePojisteni.cz uspoří tisíce téměř každému

Jeden z nejvýraznějších srovnávačů na našem trhu, společnost ePojisteni.cz, má po 4 letech fungování velmi zajímavou bilanci - celkové úspory klientů spočítala na více než 318 milionů korun a ta průměrná činí 1 750 Kč. Víte, jaká je průměrná cena povinného ručení v ČR? Pouze 3 000 Kč, takže se jedná o více než 50% slevu. Samozřejmě, jedná se o průměrná čísla a najdou se i lidé, kteří uspoří pár set korun, nebo také skoro 10 000.

Srovnávač ePojisteni.cz nenabízí pouze pojištění vozidel. Naopak, potěší i výbornými cenami cestovního pojištění, či pojištění domu/bytu. Pro více informací navštivte stránku www.epojisteni.cz

Zde se můžete zeptat Veroniky Hanušové, produktové manažerky srovnávače pojištění.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?