Ústecký kraj rozdělí mezi nemocnice přes 50 milionů na vybavení

13. 6. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Ústecký kraj rozdělí mezi nemocnice přes 50 milionů korun. Peníze půjdou na zlepšení vybavení, řekla ČTK mluvčí krajského úřadu Lucie Dosedělová. Dotaci dostanou jak nemocnice zřizované krajem, tak městská a soukromá zařízení.


Přes 50 milionů, které kraj rozdělí, je připravených v letošním rozpočtu. „Peníze jsou určené na obnovu vybavení, k jehož podpoře se Ústecký kraj zavázal. Částka je rozdělena podle požadavků jednotlivých nemocnic a budou za ni nakoupena například speciální lůžka nebo menší zdravotnické přístroje,“ uvedla Dosedělová.

Nejvíc, přes 36 milionů korun, získá Krajská zdravotní. Jediným akcionářem firmy, která spravuje pět nemocnic, je Ústecký kraj. Krajská zdravotní podle mluvčí plánuje za dotaci pořídit čtyři přístroje do nemocnic v Ústí nad Labem, Děčíně a Chomutově, mimo jiné i magnetickou rezonanci.

Přes pět milionů získá Městská nemocnice v Litoměřicích, použije je například na nákup speciálních polohovatelných lůžek. Soukromá nemocnice v Kadani získá 2,6 milionu, Podřipská nemocnice v Roudnici nad Labem 2,1 milionu. Dotaci získají například i v Žatci nebo v Rumburku. „Poskytnutou dotaci organizace použije na pořízení odsávaček pro obě lůžkové péče. Dále budou pořízeny EKG přístroje, defibrilátory, pulsní oxymetry a infuzní pumpy,“ doplnila Dosedělová.

Letos přispívá kraj na vybavení nemocni už podruhé. V roce 2015 mezi ně rozdělil 11,5 milionu korun. Rozdělení dotací schválila krajská rada, konečné slovo budou mít zastupitelé.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?