V Berouně má koncem léta začít výstavba psychiatrické kliniky

4. 6. 2018 7:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Zdravotnická skupina Sotiriose Zavalianise chce koncem léta začít s výstavbou moderní psychiatrické kliniky, která se stane součástí berounské nemocnice. Náklady jsou odhadovány na 750 až 900 milionů korun. Výstavba potrvá déle, než se původně počítalo, protože skupina na projekt nedostala dotaci, řekl Zavalianis.


„Kdyby byla dotace, tak doba výstavby by byla 2,5 roku. Teď to budu stavět asi pět let, protože nejsem schopen dát víc peněz dohromady na kratší období,“ uvedl Zavalianis. Projekt podle něj zapadá do nové koncepce psychiatrie v ČR a reaguje na potřebu této služby na Berounsku a v přilehlých oblastech včetně západní části Prahy. Záměrem je vytvořit moderní regionální centrum, které zajistí celé spektrum psychiatrie a bude klást důraz na duševní rehabilitaci a destigmatizaci psychiatrické diagnózy.

Budova má mít podle dřívějších informací kapacitu 150 lůžek a počítá se s velkým prostorem pro specializované ambulantní služby, denní stacionář a další doprovodné služby. Součástí by měly být multifunkční kinosál, bazén, restaurace a kavárna pro pacienty či kryté parkoviště zajišťující pacientům diskrétnost.

V portfoliu skupiny Sotiriose Zavalianise je kromě berounského zařízení také nemocnice v Hořovicích a komplexní onkologické centrum v Pardubicích.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?