V brněnské Úrazové nemocnici přibude 30 lůžek následné péče

24. 4. 2012 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
V Úrazové nemocnici v Brně mají od prvního pololetí příštího roku přibývat rehabilitační lůžka následné péče, celkem jich bude 30.


Podle ředitele nemocnice Karla Doležala by tak zejména senioři po operacích kloubů měli v nemocnici dostat celkovou péči a nebudou muset jezdit jinam, jako to bylo dosud.

„Po rozšíření těchto lůžek by pacient z naší nemocnice měl odcházet téměř doléčený,“ řekl Doležal. Nyní museli senioři odjíždět po operacích do Jevíčka na Svitavsku, po rekonstrukci to už nebude nutné.

„Pro starší lidi může odjezd do Jevíčka znamenat i citovou deprivaci, k čemuž jsme také přihlédli,“ podotkl Doležal. V souvislosti s nárůstem počtu lůžek následné rehabilitační péče v nemocnici částečně ubudou lůžka s intenzivní péčí a spinální jednotky. Nová lůžka přibudou v budově na Ponávce.

Péče na nových lůžkách bude podle Doležala částečně nahrazovat lázeňskou péči a pacienti budou platit 100 korun za den pobytu. Nemocnice se chystá podepsat rámcovou smlouvu s pojišťovnou, čímž by podle ředitele měl být zabezpečen její chod.

Nemocnice také připravuje projekt ambulance se stálou chirurgickou a úrazovou péčí, která by měla být také v budově na Ponávce. „Odlehčilo by to všem lůžkovým zařízením ve městě Brně při řešení akutních případů,“ uvedl Doležal. Na Ponávce tak vznikne centrální pracoviště, které by mělo být schopné vyřešit příslušný akutní problém.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?