V Č. Krumlově staví za 145 mil. Kč nový nemocniční pavilon

9. 3. 2017 8:27
přidejte názor
Autor: Redakce
Více než 145 milionů korun bude stát výstavba nového multifunkčního pavilonu v českokrumlovské nemocnici.


Do objektu se přesune gynekologicko-porodnické a dětské oddělení. Stavba pavilonu v těchto dnech začala a skončit má do 30. června příštího roku. Novinářům to dnes řekli zástupci nemocnice, Jihočeského kraje a firmy OHL, která zakázku získala.

Nynější pavilon, kde sídlí gynekologie, porodnice a dětské oddělení, je už v nevyhovujícím stavu. „Je z roku 1954, takže je pěkně zdevastovaný. Na pacienty v porodnici nám tam občas padá sníh a na děti prší. To znamená, že péče se díky novému prostředí zlepší,“ uvedl místopředseda představenstva českokrumlovské nemocnice a zároveň primář interního oddělení Jindřich Florián. Porodnice v Českém Krumlově patří mezi nejvyhledávanější v Jihočeském kraji. Často si ji vybírají i ženy s bydlištěm mimo spádovou oblast. „My si držíme standard až 700 porodů ročně,“ uvedl Florián.

Nový multifunkční pavilon se bude skládat ze dvou objektů, které budou propojeny navazujícími chodbami. Chodby povedou i do chirurgického a interního pavilonu. „Tím pádem bude celý blok přístupný vnitřní cestou,“ uvedl předseda představenstva českokrumlovské nemocnice Jaroslav Šíma.

Náklady na výstavu nového pavilonu uhradí z větší části Jihočeský kraj, která je vlastníkem nemocnice. Ta si vezme na projekt investiční úvěr.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?