V českotěšínské nemocnici začala výstavba nového pavilonu

23. 5. 2013 8:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V nemocnici v Českém Těšíně na Karvinsku včera začala výstavba nového dvoupodlažního pavilonu, ve kterém bude umístěna dialýza, sedm ambulancí a lékárna. Nový komplex začne pacientům sloužit letos na podzim. Jedna z největších investičních akcí posledních let v českotěšínské nemocnici vyjde včetně zdravotnické techniky na téměř 50 milionů korun, řekla ČTK mluvčí nemocnice Hana Szotkowská.


Nový pavilon nahradí původní objekt, ve kterém byl před lety sklad civilní obrany a byl dlouhodobě nevyužitý. V nové budově bude umístěno dialyzační středisko, pacienti z Českého Těšína tak nebudou muset dojíždět do okolních měst.

„Pro pacienty s nemocnými ledvinami bude k dispozici deset lůžek, které nemocným umožní hemodialýzu. Přínosem bude především snadná dostupnost pro stávající dialyzované pacienty a také návaznost na široký komplement nemocnice, kdy mohou dialyzovaní pacienti při různých komplikacích využít i nemocniční lůžka následné péče či ošetření našich odborných lékařů,“ uvedla ředitelka zdravotnického zařízení Barbora Zbránková.

Do nového objektu budou umístěny ambulance psychiatrická, alergologická a nefrologická. Také tam budou z jiných prostor nemocnice přemístěny ambulance interní, diabetologická, kardiologická a neurologická. „Tyto ambulance jsou nyní umístěné v nevyhovujících prostorách v různých budovách areálu nemocnice. Další výhodou je to, že v nových prostorách můžeme prodloužit ordinační dobu,“ podotkla Zbránková.

Nemocnice Český Těšín je součástí skupiny Agel, která je největším soukromým poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě. V Česku provozuje 11 nemocnic a několik dalších zdravotnických zařízení, včetně laboratoří a sítě lékáren. Ročně je v nich hospitalizováno přes 110.000 pacientů. Společnost v Česku zaměstnává víc než 8000 lidí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?