V ČR se 14. 9. konají akce na podporu kojení, v Praze bude sbírka

14. 9. 2006 8:31
přidejte názor
Autor: Redakce
V Praze budou dnes studentky zdravotní školy za 30 korun nabízet modré kolíčky se žlutým sluníčkem. Výtěžek sbírky je určen na podporu Národního laktačního centra a telefonické Národní linky kojení. Význam kojení připomene dnes řada akcí, které pořádají více než tři desítky různých institucí...


Praha - V Praze budou 14.9. studentky zdravotní školy za 30 korun nabízet modré kolíčky se žlutým sluníčkem. Výtěžek sbírky je určen na podporu Národního laktačního centra a telefonické Národní linky kojení. Význam kojení připomene dnes řada akcí, které pořádají více než tři desítky různých institucí.

Předsedkyně Laktační ligy Anna Mydlilová ČTK řekla, že nemocnice připravily odborné konference například na téma laktační poradenství nebo péče o nedonošené novorozence. Řada nemocnic pořádá Den otevřených dveří. Někde jsou i výstavy obrázků kojících maminek, které namalovaly děti.

V Ostravě bude dnes založena další podpůrná skupina kojících maminek, dosud jich v Česku existuje asi 15.

V Praze Národní laktační centrum pořádá pro veřejnost sérii odborných přednášek. Se svými zkušenosti se s návštěvnicemi podělí i maminky, které se věnují laktačnímu poradenství. Na odpoledne je na stejném místě připraven zábavný program s ukázkami cvičení a módní přehlídkou Za maminku krásnější. Prezentovat se budou i firmy vyrábějící vše pro maminky a děti, chybět nebude ani tombola.

V České republice je v šesti týdnech kojeno 78 procent miminek, plně kojeno je v té době 39 procent novorozenců. V půl roce je kojeno 38 procent dětí a plně kojena je pětina dětí. Odborníci usilují o to, aby byla v šesti měsících plně kojena polovina dětí.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?