V H. Králové vznikne vědecké centrum tradiční čínské medicíny

20. 4. 2015 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
V areálu Fakultní nemocnice v Hradci Králové v polovině června začne fungovat Vědecké a výzkumné centrum tradiční čínské medicíny. V dalších letech by měla v areálu nemocnice vzniknout i klinika čínské medicíny za zhruba čtvrt miliardy korun.


ČTK to řekl ředitel Fakultní nemocnice Roman Prymula. Zástupci nemocnice mají podepsat memorandum o spolupráci s čínským partnerem příští týden během pracovní cesty ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka (ČSSD) do Číny.

„V první etapě se jedná o čistě vědecký projekt. Naším cílem je ukázat na základě důkazů, že některé principy tradiční čínské medicíny jsou skutečně jasně verifikovány a budeme ukazovat na srovnání západní a východní medicíny,“ řekl Prymula. Nové centrum by mělo být otevřeno 17. června u příležitosti Česko-čínského summitu v Praze, na jeho činnosti by se měli podílet čeští i čínští lékaři.

Součástí připravované dohody má být také závazek čínského investora, který by v Hradci Králové postavil kliniku tradiční čínské medicíny, kde by se výsledky vědeckého centra rozvíjely. „Součástí kliniky by byla již léčebná část a také centrum vzdělávání pro celý region střední a východní Evropy,“ řekl Prymula. Nová klinika by mohla v areálu nemocnice začít fungovat zhruba do tří let.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?