V karlovarské nemocnici začne nástavba plicního oddělení

12. 4. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarský kraj vybral dodavatele nástavby a rekonstrukce plicního oddělení karlovarské nemocnice. Stavbu za 74 milionů provede společnost OHL ŽS. Stavět se podle hejtmanova náměstka Jakuba Pánika (ČSSD) začne v květnu. Stavba by měla být hotova do konce roku, řekl novinářům.


„Smlouva bude podepsána do konce dubna. V květnu by stavba měla začít a nejpozději do konce roku musí být stavba podle dotačních podmínek hotova,“ uvedl Pánik.

Jak řekl, nemocnici stavba přinese jak to, že plicní oddělení, které je v naprosto nevyhovujícím prostředí, bude mít nové zázemí, ale zároveň bude kompletně opravena fasáda, balkony a okna celého pavilonu.

Na financování stavby získal Karlovarský kraj dotaci z ministerstva zdravotnictví ve výši 50 milionů korun. Dalšími deseti miliony přispěje město Karlovy Vary a zbytek bude z krajského rozpočtu.

Nástavba plicního oddělení je dalším krokem v modernizace karlovarské nemocnice. Nejvýznamnější stavbou bylo vybudování pavilonu akutní medicíny, následovala centralizace několika oddělení do jedné budovy a nyní čeká rekonstrukci plicní oddělení. Oddělení, dosud rozmístěná po velkém areálu, se tak postupně dostávají do jednoho moderního komplexu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?