V Karolince začalo fungovat nové stanoviště záchranky

20. 3. 2013 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Nové výjezdové stanoviště zdravotnické záchranné služby bylo otevřeno v Karolince na Vsetínsku. Dvoupodlažní objekt má vytápěné garáže pro dvě sanitní vozidla a zázemí pro personál, informovala mluvčí krajského úřadu Gabriela Sýkorová Dvorníková.


„Doposud bylo výjezdové stanoviště v Novém Hrozenkově, kde však prostory nevyhovovaly současným standardům,“ uvedl hejtman Stanislav Mišák (ČSSD). Nové umístění je výhodnější také proto, že blízko něj mají sídlo hasiči a policisté.

„Pro obyvatele a návštěvníky turisticky velmi atraktivní oblasti znamená otevření výjezdového stanoviště v Karolince zlepšení dostupnosti nejenom zdravotnické záchranné služby, ale i celého integrovaného záchranného systému v dané oblasti,“ řekl hejtmanův náměstek Lubomír Nečas (SPOZ).

Provoz nového stanoviště bude nepřetržitě zajišťovat dvoučlenná posádka. „Záchranáři budou mít k dispozici jednu novou sanitku, pořízenou v loňském roce, a jedno záložní vozidlo,“ poznamenal hejtman. Stanoviště, které se stavělo od loňského října, stálo sedm milionů korun, z toho 3,5 milionu korun dal Zlínský kraj, zbytek obec Karolinka.

V kraji přibudou ještě nová stanoviště záchranky v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku a v Morkovicích-Slížanech na Kroměřížsku, poté na dvou dalších místech. Síť stanovišť by tak již měla být kompletní.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?