V kladenské nemocnici skončila modernizace za 40 mil. Kč

16. 12. 2015 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
V kladenské nemocnici skončila modernizace několika oddělení za 40 milionů korun, většinu nákladů pokryla evropská dotace. Její součástí jsou moderní přístroje, rozvody i počítačové vybavení.


„Chceme být bezpapírovou nemocnicí, chceme vše ukládat elektronicky, je to levnější, rychlejší a elegantnější,“ řekl při ukončení projektu ředitel nemocnice Vladimír Lemon.

Nové rozvody vody v pavilonu, kde se nachází plicní a onkologické oddělení, zvýší kvalitu vody a budou chránit pacienty před nebezpečnými mikroorganismy. „Jejich dosavadní špatný stav způsoboval dlouhodobě problémy se zajištěním požadované kvality vody, zejména v limitu nulové tolerance ve výskytu bakterií legionella,“ uvedl Lemon. Výměny se v pavilonu dočkaly i rozvody kanalizace a sociální zařízení.

Na dětském a novorozeneckém oddělení nemocnice přibylo několik nových přístrojů včetně ultrazvuku, inkubátoru nebo dýchacího přístroje. Do nemocnice také byly pořízeny speciální přístroje pro rehabilitaci, vyšetření dýchacích cest, srdce či vybavení pro operace nádorů ledvin. Nové aparáty jsou také na očním oddělení, ortopedii nebo koronární jednotce intenzivní péče.

„Je třeba si uvědomit, že podobné investice neslouží ke zvýšení příjmů zdravotnického zařízení, ale ke zkvalitnění péče o pacienty, zpřesnění diagnostiky a zlepšení komfortu jak pro lékaře, tak i pro osoby, které příslušná vyšetření podstupují. V tom je jejich skutečný přínos,“ uvedla krajská radní pro zdravotnictví Jiřina Fialová (KSČM).

V nemocnici také přibyla nová úpravna vody a opraveny byly i další prostory včetně technických instalací. Nové počítačové vybavení usnadní lékařům archivaci informací o pacientech, ale i umožní zavedení elektronického objednávání stravy, což by mělo usnadnit i dodržování diet předepsaných jednotlivým pacientům.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?