V Kroměřížské nemocnici bude za 55 mil. nové dialyzační středisko

17. 2. 2016 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Nové dialyzační středisko začne fungovat v Kroměřížské nemocnici. Zlínský kraj coby zřizovatel do něj investuje 55 milionů korun. Vznikne rekonstrukcí a přístavbou budovy N, kde se část dialyzačního střediska nyní nachází, řekl novinářům hejtmanův náměstek Lubomír Nečas (SPO). Práce by podle něj měly začít už letos.

V současném dialyzačním středisku je podle Nečase nedostatečný počet lůžek, část jich je v jiné budově, což je nevyhovující organizačně i hygienicky. „Chceme provést rekonstrukci celé budovy, aby tam bylo možné mít velký sál pro 11 lůžek. V současné době se v Kroměřížské nemocnici na dialýze léčí 65 pacientů, kapacita je již naplněná, proto je třeba rekonstrukci provést,“ řekl ČTK Nečas. Nynější středisko má podle něj navíc povoleno fungování jen do konce roku 2017.

V budově N se vymění okna, zateplí se střecha i fasáda, k objektu přibude jednopodlažní přístavba. Uvolněné prostory ve druhé budově, kde nyní dialyzační středisko také sídlí, využije nemocnice jinak. V plánu je tam vybudovat místo pro magnetickou rezonanci.

Krajští radní schválili také demolici staré kotelny a přilehlých objektů v areálu nemocnice, které již několik desítek let neslouží svému účelu a jsou ve špatném stavu. Jejich případná rekonstrukce by byla velmi náročná a ekonomicky nevýhodná. Na jejich místě vznikne podle hejtmana Stanislava Mišáka (ČSSD) plocha, která bude využitá jako parkoviště.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?