V lednu se na Žofíně tančilo

23. 2. 2015 12:35
přidejte názor
Autor: Redakce

ZE SPOLEČNOSTI




Letošní leden si lékaři mohli užít ve znamení plesového veselí. Počátkem ledna se na pražském Žofíně konal již 127. reprezentační ples mediků 1. LF UK Praha a 24. ledna ve stejných prostorech proběhl 19. reprezentační ples lékařů českých.

Ples mediků tradičně zahájil děkan 1. LF UK prof. MUDr. Aleksi Šedo, DrSc., který spolu s manželkou MUDr. Lilianou Šedovou a předsedkyní Spolku mediků českých Petrou Kňažekovou kráčel v čele slavnostního špalíru. Předtančení předvedl TK Chvaletice. K poslechu a tanci hráli a zpívali Orchestr Karla Vlacha, Dixieland 1. LF UK, Petra Janů, Bohuš Matuš, Leona Machálková a další.

Komora plesala

Ples lékařů českých tradičně pořádala Česká lékařská komora (ČLK) společně s Lékařským odborovým klubem – Svazem českých lékařů (LOK-SČL). Za fanfár orchestru Václava Hybše předal během slavnostního večera předseda LOK-SČL Martin Engel spolu s prezidentem ČLK Milanem Kubkem Cenu za statečnost LOK-SČL.

Za pomoc na Majdanu

Jejím držitelem se stal MUDr. Severyn Romaniv ze Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Pracuje na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny 1. LF UK a VFN. Jeho specializací je kardiologie a intenzivní péče. V únoru a v březnu 2014 se účastnil jako lékař zdravotnické mise Člověka v tísni v Kyjevě během bojů na Majdanu, kde ošetřoval raněné a prováděl rozdělování pacientů pro českou vládní misi Medevac.
Předsednictvo LOK-SČL se rozhodlo ocenit MUDr. Romaniva jako představitele lékařů, kteří pomáhají na různých místech zeměkoule v ohnisku přírodních katastrof, epidemií a ozbrojených konfliktů.

Aleksi Šedo (uprostřed), Liliana Šedová a Petra Kňažeková.
Martin Engel, oceněný Severyn Romaniv a Milan Kubek.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?