V nemocnici zůstávají čtyři přiotrávení

19. 6. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Z nedovoleného držení omamných látek byl obviněn Petr Chobot, který organizoval sobotní meditaci v tělocvičně v ulici José Martího v Praze, při níž se 32 mladých lidí přiotrávilo čajem z exotické byliny, uvedla včera mluvčí republikového Úřadu vyšetřování Soňa Jindráková. Podle ní byl Chobot obviněn po zadržení a výslechu v neděli večer...


PRAHA -

„Byl obviněn z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů,“ uvedla mluvčí. Vyšetřovatel navrhl vzít Chobota do vazby. Chobot v neděli řekl, že neví, jak se škodlivá látka do čaje dostala. Byliny, ze kterých byl čaj připraven, získal od skupiny lidí, která přijela z Jižní Ameriky.

V péči lékařů zůstávali včera už jen čtyři z 32 mladých lidí, kteří byli přijati do pěti pražských nemocnic s podezřením na otravu atropinem. V neděli bylo propuštěno 17 a včera dalších 11 lidí. Náměstek Ústřední vojenské nemocnice Ladislav Šerák včera potvrdil, že v sobotu přijali šest lidí se známkami otravy.

„Byla u nich provedena adekvátní léčba. K dnešnímu dni je zdravotní stav všech stabilizovaný. Tři dnes propouštíme, u ostatních předpokládáme propuštění v nejbližších dnech,“ řekl. Podle mluvčí Fakultní nemocnice Motol Evy Jurinové nemocnice včera propouštěla posledního z 13 pacientů, lékaři Nemocnice Pod Petřínem potvrdili, že propouštějí všechny tři pacienty. Všeobecná fakultní nemocnice podle ředitele Martina Holcáta propustila již v neděli tři ze sedmi přijatých, včera propouštěla další tři a posledního propustí dnes. Nemocnice Na Homolce měla v péči tři přiotrávené, dva propustila v neděli a posledního včera.

Tři desítky osob se v objektu Fakulty tělesné výchovy a sportu UK účastnily přednášky s názvem Osvobozující autohypnóza pralesních kouzelníků. Hodinu po vypití nápoje z bylin jeden z nich zkolaboval, u dalších se příznaky otravy projevily po dalších 45 minutách.

rot, Severočeské noviny, 19.6.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?