V nemocnicích skupiny AGEL porostou mzdy

12. 2. 2016 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Výsledkem vyjednávání v rámci Skupinové kolektivní smlouvy mezi mateřskou společností AGEL, a. s., a Sdružením odborových organizací skupiny AGEL (SOOSA) je mzdové navýšení.


TISKOVÁ ZPRÁVA AGEL

Průměrný výdělek zdravotnických pracovníků ve skupině AGEL se zvýší o více než 4 %, což v platové sféře odpovídá navýšení tarifu přibližně o 5,7 % až 6 %. Toto navýšení plně koresponduje s navýšením platů zdravotnických pracovníků deklarovaným Ministerstvem zdravotnictví ČR.

„Plně si uvědomujeme význam, který mají naši zaměstnanci pro skupinu a také společenskou odpovědnost, kterou naopak ke svým zaměstnancům máme my. I jako soukromý subjekt jsme se rozhodli postupovat při jednání se Sdružením odborových organizací skupiny AGEL tak, aby růst mezd v naší skupině korespondoval s návrhem Ministerstva zdravotnictví ČR,“ uvádí předseda představenstva společnosti AGEL, a. s., MUDr. Ján Dudra, Ph.D., MPH.

Kolektivní vyjednávání probíhalo od měsíce listopadu 2015. „Jsem velmi rád, že se nám podařilo dospět k dohodě a vyjednat navýšení mezd. Skupinová kolektivní smlouva navíc obsahuje i řadu dalších zajímavých benefitů pro zaměstnance,“ doplnil předseda Sdružení odborových organizací skupiny AGEL Pavel Michna.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?