V nemocnicích zanikne 560 lůžek

21. 6. 2011 8:18
přidejte názor
Autor: Redakce
V nemocnicích v Jihomoravském kraji zanikne v příštích letech až 560 lůžek akutní péče. Podle hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška to vyplývá z jednání mezi krajem, ministerstvem zdravotnictví a pojišťovnami.


Dohodu o rušení lůžek plánuje hejtman podepsat do konce tohoto měsíce. Snížením počtu akutních lůžek přibližně o osm procent chce kraj ušetřit až sto milionů korun ročně.

„Tyto peníze mají zdravotní pojišťovny využít ke zkvalitnění péče v jihomoravských nemocnicích,“ uvedl Hašek.

Jihomoravané se podle něj nemusí bát, že se situace v nemocnicích zhorší. „Žádná zařízení se rušit nebudou. Zachování kvality, rozsahu a dostupnosti zdravotní péče je pro nás hlavní cíl,“ podotkl hejtman.

Chystaná dohoda mezi krajem, ministerstvem zdravotnictví a pojišťovnami se podle něj týká jak nemocnic spadajících pod ministerstvo, tak zdravotnických zařízení krajských a městských.

„Do projektu se nezapojila jen městská nemocnice v Hustopečích na Břeclavsku,“ upřesnil Hašek. Ministerstvo zdravotnictví však údaje zmiňovaná jihomoravským hejtmanem nepovažuje za konečné.

„Jednání stále pokračují, žádná definitivní varianta proto zatím není potvrzená,“ upozornil mluvčí ministerstva Vlastimil Sršeň.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?