V Ostrově v červnu začne výstavba nového střediska záchranky

7. 6. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
V Ostrově v červnu začne výstavba výjezdního střediska zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje. Středisko záchranky bude první stavbou ve vznikajícím areálu záchranných složek, kde budou sídlit také hasiči, dobrovolní hasiči i ostrovští strážníci.


Cenu na vybudování výjezdního stanoviště záchranky se ve výběrovém řízení podařilo snížit o 20 procent, řekl ČTK hejtmanův náměstek Jakub Pánik (ČSSD).

„Projektová cena byla přes deset milionů korun, podařilo se to vytendrovat za 8,1 milionu korun. Stavbu chceme zahájit teď v červnu a ještě během letošního roku dostavět,“ řekl Pánik. Peníze na projekt dá zatím kraj a investiční fond karlovarské záchranné služby bude žádat o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Výjezdové stanoviště v Ostrově v posledních letech chybělo, v minulosti bylo přesunuto z areálu ostrovské nemocnice do Jáchymova.

Areál, který vzniká v prostorách bývalého zahradnictví v Jáchymovské ulici, na výstavbu připravuje na vlastní náklady město Ostrov. Do rozvedení inženýrských sítí v areálu a jeho připojení na přilehlou komunikaci vloží asi 18 milionů korun. Nutná byla také demolice budov a skleníků, které v lokalitě o velikosti zhruba jednoho hektaru dříve stály. Budova záchranky bude na místě vystavěna jako první, následovat budou střediska dalších záchranných složek.

Důvodem pro vznik nového areálu záchranných složek je mimo jiné dojezd hasičů a záchranky například k nehodám na silnici číslo 13, ale například i do rozvíjející se ostrovské průmyslové zóny. V Ostrově přitom nyní mají vedle městské policie stanici jen dobrovolní hasiči.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?