V Praze začala konference o pluralitě zdravotního pojištění

8. 2. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pluralita zdravotního a nemocenského pojištění a její úloha ve financování zdravotnictví v Evropě je tématem mezinárodní konference zaměstnaneckých pojišťoven...


která se pod záštitou ministra zdravotnictví Bohumila Fišera koná od 7. do 9.února v pražském hotelu Olšanka. Setkání odborníků na mezinárodní úrovni k tomuto tématu se uskuteční vůbec poprvé, a to právě v České republice. Téma konference naznačuje i její motto: „Zaměstnanecké zdravotní pojišťovny jako garanti konkurence a plurality v evropských zemích“.

Konferenci pořádá pod záštitou ministra zdravotnictví Bohumila Fišera a prezidenta Evropského společenství vzájemných pojišťoven (AIM) Ueli Müllera Svaz zdravotních pojišťoven České republiky (SZP) ve spolupráci s partnerskými svazy Německa a Slovenska. Program konference zahrnuje řadu referátů domácích i zahraničních hostů, které se zabývají zkušenostmi s pluralitním systémem zdravotního pojištění zemí Evropské unie, připraveností kandidátských zemí na vstup do EU, reformou zdravotnictví apod.

Konferenci dnes svým projevem zahájí prezident Svazu zdravotních pojišťoven Vladimír Kothera, po té vystoupí i ministr zdravotnictví Bohumil Fišer a prezident Evropského společenství vzájemných pojišťoven (AIM) Ueli Müller. Celodenní blok přednášek bude zakončen společenským večerem v Míčovně Pražského hradu.

Akreditaci lze stále ještě získat v průběhu konference přímo na místě. Další informace najdete na stránkách Svazu zdravotních pojišťoven na adrese www.szp.cz.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?