V Sieře Leone se znovu otevřely školy uzavřené kvůli ebole

15. 4. 2015 8:06
přidejte názor
Autor: Redakce
Po devíti měsících se začalo vyučovat na školách v Sieře Leone uzavřených dosud kvůli epidemii eboly. Docházka však byla nízká kvůli přetrvávajícímu strachu z nemoci, která si v této západoafrické zemi vyžádala nejméně 3800 životů. Agentuře Reuters to řekli místní učitelé a humanitární pracovníci.


Vláda dokonce zrušila poplatky na státních školách, aby 1,8 milionu žáků přilákala zpět do lavic. Dětský fond Organizace spojených národů (UNICEF) vybavil školy mýdlem, vodou a teploměry, neboť horečka je jedním z příznaků eboly. Podle ředitele místní pobočky humanitární organizace World Vision Leslieho Scotta se i přes dnešní nízkou účast dá očekávat, že děti se do škol postupně vrátí.

Od vypuknutí epidemie eboly v roce 2013 zabila tato nemoc v Libérii, Sieře Leone a Guineji celkem více než 10.500 lidí. Počet nových případů ale v posledních měsících výrazně klesl. Podle zdravotnických organizací je však třeba stále zachovávat opatrnost, aby byla choroba zcela vymýcena. V Sieře Leone se v prvním dubnovém týdnu objevilo pouze devět nových případů, zatímco ještě v prosinci to bylo pět set.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?