V sokolovské nemocnici modernizují porodní sály

17. 6. 2015 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
V sokolovské nemocnici modernizují porodní sály gynekologicko-porodnického oddělení. Investice téměř 21 milionů by měla znamenat výrazné zlepšení komfortu pro budoucí rodičky a pacientky. ČTK to řekl David Soukup, jednatel společnosti Nemos, která nemocnici provozuje.


Peníze do rekonstrukce vloží Karlovarský kraj, kterému nemocnice patří. Provoz oddělení nebude v době rekonstrukce přerušen, práce by měly být hotové v říjnu.

„Rekonstrukce bude trvat asi čtyři měsíce, v jejím průběhu by tu měly vzniknout nové porodní sály a prostory pro novorozence. Ten stav bude výrazně lepší v tom, že sály budou oproti současnému stavu nabízet daleko lepší komfort, intimitu i hygienické zázemí. Dnešní stav už byl prakticky neakceptovatelný jak pro klienty, tak pro zaměstnance, tak třeba i pro instituce, které mají na starosti kontrolu provozu,“ uvedl Soukup. Vznikne i sekční sál s nezbytným zázemím pro rodičky a personál.

„Podoba porodních sálů se konečně posune na úroveň 21. století. V dalších letech by ale bylo potřeba navázat modernizací dalších částí oddělení.“ řekl primář Tomáš Čepelák. Provoz gynekologicko-porodnického oddělení podle něj rekonstrukce nepřeruší. Uzavřeno je pouze třetí patro pavilonu E, porodní sál nyní funguje ve druhém patře.

Rekonstrukce zřejmě příští rok čeká i druhé podlaží. Podle Antona Jurici ze zhotovitelské firmy Jurica už je vypracována projektová dokumentace a uděleno stavební povolení. Do příštího roku bude pro nemocnici patřit k prioritám. „Priority máme dvě. Kromě pokračování modernizace gynekologicko-porodnického oddělení jsou to centrální operační sály a navazující zázemí v pavilonu B, abychom centralizovali operační péči,“ řekl Soukup. Záležet bude především na financích z kraje, který každoročně do nemocnice investuje zhruba 50 milionů korun.

Letos už se v sokolovské nemocnici podařilo dokončit modernizaci očního oddělení a přestavbu anesteziologicko-resuscitačního oddělení. V současnosti se začíná pracovat také na rekonstrukci oddělení dlouhodobě nemocných za 18 milionů korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?