V sokolovské nemocnici vznikne transfuzní dárcovské centrum

25. 2. 2020 8:39
přidejte názor
Autor: Redakce
Sokolovská nemocnice otevře letos na jaře transfuzní dárcovské centrum. Umístěné bude v nevyužitých prostorách pavilonu C a bude sloužit pro odběry krve, ale i krevní plazmy a také jako registr dárců kostní dřeně. Do úprav a vybavení místností provozovatel nemocnice, společnost Penta Hospitals CZ, investuje řádově miliony korun, uvedla mluvčí nemocnice Markéta Singerová.


"Nové prostory bude tvořit velký odběrový sál s příslušenstvím, dále vyšetřovna lékaře, recepce, čekárna a jídelna. Na návrhu celkové podoby vzhledu centra spolupracoval celý tým našeho oddělení. Po stěhování tak bude oddělení pohromadě a ještě se zlepší vzájemná koordinace celého kolektivu zdravotnického personálu," řekla primářka Transfuzního oddělení Zuzana Fialová.

Nové centrum bude mít několikanásobně více odběrových křesel, které bude obsluhovat více sester. Rozšíří se také provozní doba centra. Objednat se k odběru bude možné přes formulář na webu.

Záměrem podle Singerové je, aby se lidé v dárcovském centru cítili více jako doma než u lékaře. Interiér navrhlo designové studio a výsledkem je nejen sladění celého prostoru a moderního vybavení, ale i použití příjemných barev a motivů, uvedla. Pro dárce bude k dispozici i Wi-Fi připojení.

V pavilonu C již má Transfuzní oddělení své laboratoře a kanceláře, samotné odběrové místo je dosud mimo areál nemocnice. Po otevření nového centra bude provoz odběrového místa ukončen.

Nemocnice Sokolov, která byla založena před více než 100 lety, je nestátním zdravotnickým zařízením s více než 300 lůžky a téměř 700 zaměstnanci. Od dubna 2017 ji spravuje společnost Penta Hospitals CZ.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?