V teplické nemocnici se staví nový pavilon, parkoviště a záchytka

13. 2. 2018 7:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Stavební ruch bez ohledu na počasí panuje v teplické nemocnici. Rozsáhlá rekonstrukce zařízen zahrnuje mimo jiné stavbu nového pavilonu s operačními sály a podlažím pro jednotku intenzivní péče, stavbu dvou parkovišť, přístavbu pro urgentní příjem a vedle toho vzniká protialkoholní záchytná stanice, která bude po letech první v Ústeckém kraji.


Krajská zdravotní (KZ), pod níž nemocnice patří, investuje do prací 324 milionů korun. Náklady na zřízení záchytné stanice se odhadují na 13 milionů korun. Jediným akcionářem KZ je Ústecký kraj. Práce na novém pavilonu by měly skončit do července. „V nových operačních sálech zdravotníci počítají s prováděním veškerého současného spektra operačních výkonů. Operovat se zde budou cévy, klouby, břišní dutiny a provádět laparoskopické zákroky,“ řekl mluvčí Krajské zdravotní Ivo Chrástecký. Součástí projektu je i zřízení dvou parkovišť s kapacitou 89 míst včetně dvou míst pro tělesně postižené.

Oproti původnímu záměru bude nový pavilon o patro vyšší. Do třetího patra se nastěhuje anesteziologicko-resuscitačního oddělení (ARO) a jednotka intenzivní péče (JIP) chirurgických oborů. Nástaba se bude stavět až dodatečně po otevření pavilonu. Podle předsedy představenstva KZ Jiřího Nováka se plánovala rekonstrukce těchto oddělení, nástavbu vyhodnotilo vedení jako technicky a ekonomicky výhodnější, náklady se odhadují na 97 milionů korun. Vítěz výběrového řízení zakázky by se stavbou mohl začít v září.

Novinkou v teplické nemocnice bude nízkoprahový urgentní příjem v přístavbě k budově F, kde bude interní a neurologická ambulantní péče.

Protialkoholní záchytnou stanici vybuduje Krajská zdravotní v přízemí pavilonu C. V Ústeckém kraji bude takové místo po sedmnácti letech. Zatím opilci končí na urgentních příjmech nemocnic. Náklady na zřízení záchytky jsou zhruba 13 milionů korun, na 12 milionů se odhadují náklady na roční provoz.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?