V Úštěku a na Klínech vzniknou základny záchranné služby

15. 3. 2013 7:53
přidejte názor
Autor: Redakce
V Úštěku na Litoměřicku a Klínech na Mostecku vzniknou nové základny zdravotnické záchranné služby. Stanice záchranky se bude přestavovat v Děčíně a Teplicích. Novinářům to dnes řekl náměstek hejtmana Stanislav Rybák.


Na stavbu nového stanoviště záchranné služby v Děčíně bylo podle hejtmana vyhlášeno výběrové řízení. Rozšíření a vylepšení se dočká i zázemí záchranné služby v areálu nemocnice Teplice, uvedl Rybák. Odhadl, že akce si vyžádají investice v řádech milionů korun. Stavět by se mohlo ještě letos. V Děčíně se má stará budova z větší části zbourat, postaví se nová. Úprava čeká i garáže. V Teplicích se bude měnit uspořádání výjezdu záchranné služby, postaví se tu kryté garáže.

Zřízením nových výjezdových základen v Úštěku a Klínech má být podle Rybáka zajištěna zákonem daná dostupnost záchranné služby na celém území kraje. „Nebude to tak nákladné, protože se jedná o využití prostor, které v obci jsou. V Úštěku je předjednáno, že by to mělo být v areálu současné stanice hasičů, udělají se pouze stavební úpravy. Na Klínech se jedná s obcí o využití některých stávajících prostor,“ řekl Rybák.

Předpokládá se, že stanice záchranky v Úštěku by mohla začít fungovat na začátku druhého pololetí letošního roku, v Klínech by kraj chtěl záchranku zprovoznit do začátku zimy.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?