Valašské Meziříčí bude znovu jednat o zubní pohotovosti

11. 5. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pacienti se stomatologickými problémy z Meziříčska a okolí musí dnes s akutními případy jezdit za pomocí až do Vsetína. V budoucnu to však možná bude jinak. Meziříčští zastupitelé pověřili starostu Jiřího Kubešu, aby jednal o návratu zubní pohotovosti do města...


Meziříčská radnice tak boj o návrat stomatologické pohotovosti nevzdává.

„Tato zdravotnická služba skončila ve zdejší nemocnici vloni na Silvestra. Krajský úřad totiž rozhodl, že na Vsetínsku zůstane v provozu pouze zubní pohotovost ve vsetínské nemocnici,“ připomněl tiskový mluvčí meziříčské radnice Josef Beneš.

Dvě varianty

Starosta Jiří Kubeša před časem navrhl vedoucímu odboru zdravotnictví krajského úřadu Jaroslavu Luxovi dvě varianty řešení, a to souběžně či střídavě provozovat zubní pohotovost ve Vsetíně a Valašském Meziříčí.

„Na střídavé poskytování akutní stomatologické péče v týdenních intervalech je podle Jaroslava Luxe kraj ochoten kývnout, bude li v tomto směru panovat všeobecná shoda,“ uvedl Beneš s tím, že možnost zřízení samostatného pracoviště ve Valašském Meziříčí krajský úřad z finančních důvodů odmítl. Zastupitelé se problému na svém zasedání věnovali velmi zevrubně.

„Budeme muset vyřešit problém umístění a pojištění ordinace,“ upozornila například zastupitelka Libuše Dvořáková. Další zastupitel Ludvík Dobeš zase podotkl, že vybudování nového pracoviště si vyžádá šest set tisíc korun.

Budou zubaři sloužit pohotovost ve svých ordinacích?

„Nejlepší by bylo, kdyby zubaři zajišťovali pohotovost ve svých soukromých ordinacích, které jsou vybaveny a pojištěny,“ navrhl Dobeš. Podle některých členů zastupitelstva by však tento způsob přinesl spíše problémy.

„Častým střídáním sloužících ordinací v rámci města by pacienti mohli ztratit přehled, na kterého lékaře se v danou chvíli obrátit,“ přiblížil postoj dalších zastupitelů Beneš. Zastupitelstvo proto nakonec pověřilo starostu, aby o otázce návratu zubní pohotovosti do Valašského Meziříčí dále jednal s krajskými orgány.

Naše Valašsko

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?