• 125 ml smetany (nejméně 33%)
• 175 g kvalitní hořké čokolády (ideálně s obsahem 54 % kakaa)
• růžový pepř
• pyré z malin (cca 15 g mražených malin rozehřejete, rozmixujete bez cukru a propasírujete)
• 1 cl tmavého rumu Na obalení:
• hořká a bílá čokoláda
• strouhaná čokoláda
• holandské kakao
• fialky kandované v cukru
Smetanu přiveďte k varu. Mezitím si do misky nalámejte čokoládu na menší kousky, ty přelijte horkou smetanou a ručně vymíchejte hladký krém. Rozdělte ho na tři části – první část ochuťte malinami a růžovým pepřem, druhou část tmavým rumem a třetí část nechte čistě čokoládovou.
Všechny tři krémy dejte ztuhnout do lednice do úplného ztuhnutí (na 4 až 6 hodin). Pak pomocí sáčku stříkejte kuličky na pečicí papír. Nechte je ještě chvilku zatuhnout v lednici.
Mezitím si rozpusťte nad párou bílou a hořkou čokoládu.
Poté namáčejte kuličky pomocí malé vidličky do rozpuštěné čokolády a obalujte. Malinovo-pepřovou směs namáčejte do tmavé čokolády a obalujte v čokoládových hoblinkách (mohou být z bílé i tmavé čokolády). Směs s tmavým rumem namáčejte v hořké čokoládě a obalujte v tmavém kakaovém prášku holandského typu. Neochucenou směs namáčejte do bílé čokolády a obalujte v sušených fialkách kandovaných v cukru. Náš tip: Kvalitní čokoládu Callebaut nebo sušené fialky kandované v cukru můžete objednat přes internet.
R